Waarom een dashboard camera?

Een Dashcam, u heeft er vast wel eens over gehoord. Zo niet, dan heeft u er hoogst waarschijnlijk onbewust kennis mee gemaakt. Een Dashcam is een videocamera die boven het dashboard aan uw autoraam kan worden bevestigd. De verschillende cameravarianten worden voor diverse doeleinden gebruikt.

Dashcam Budget

Dit is een reeks met simpele Dashcam’s. Deze Dashcams vallen onder deze versie omdat ze simpel zijn, makkelijk in gebruik en vaak een stuk voordeliger dan andere Dashcams. Vooral populair onder studenten.

Films en series

Iedereen die af en toe een film of serie kijkt heeft waarschijnlijk kennis gemaakt met de Dashcam. De camera laat een perspectief zien hoe de auto rijd en waar de bestuurder naar toe gaat. Maar vaak wordt zo’n Dashcam bij filmmakers ook in tegengestelde richting gebruikt, namelijk op de bestuurder en inzittende gericht.

Dashcam middle

De Dashcam middle bestaat uit een serie Dashcams met uitgebreidere functies als de Budget variant. De camera’s zijn beter en dat is handig als u meer van je Dashcam verwacht dan een simpele film- of serieopname.

Inbraak

Er wordt in Nederland veel ingebroken. Zowel in huizen, winkels als in auto’s. Winkels zijn vaak voorzien van een camera, huizen ook steeds vaker, auto’s meestal echter niet.
Auto’s worden vaak niet beveiligd met een camera en waarom? Is het omdat we van het goede uitgaan van de mens of omdat men er niet bij stil staat hoeveel er in auto’s ingebroken wordt. Meestal is het, het laatste en dat terwijl de getallen van jaarlijkse diefstallen van of uit een personenauto vaak rond de 100.000 is.
Met een Dashcam kan u dieven niet alleen behoeden tegen diefstal, maar in het ergste geval ook aangeven met de videocamerabeelden als bewijs.

Dashcam high class

De Dashcam high class bestaat uit een reeks luxe Dashcams. De luxe uit zich niet alleen in het design, maar ook in de werking van de camera. De camera is zo gebouwd dat het nu nog meer in de omgeving kan filmen.

Ongeval

Ongeluk zit in een klein hoekje. Zo een klein hoekje dat vaak onduidelijk is wie welke rolt heeft gespeeld bij een ongeval. Met een Dashcam heeft u dit probleem niet, de videocamera neemt alles in nabije omgeving goed op.
Ter voor bereiding van dit soort situaties zijn er Dashcams beschikbaar met een grotere opnamehoek. Zie de Dashcam high class serie.

Overig

De Dashcam series GPS en Night zijn verstandige keuzes voor op vakantie. De camera’s zijn uitgerust met een GPS sensor en nachtfunctie. Zeg maar dag tegen vakantiedrama’s.