Vooruitzichten auto import 2017 – 2018

Je bent op zoek naar een nieuwe auto en ongetwijfeld heb je de kosten berekend. Maar je komt erachter dat de auto die je graag wilt niet in je budget past. Dan kun je ervoor kiezen om naar een goedkoper model uit te kijken of je verruimt je zoekomgeving. Het is misschien even wat meer werk en het kost meer tijd maar een auto importeren is een andere goede optie om te overwegen. De kans dat je de auto vindt die je graag wilt en binnen je budget valt is ineens veel groter.

Trendy

Elk jaar weer worden de meeste importauto’s uit Duitsland gehaald. Ook afgelopen jaar was het weer een recordjaar voor wat betreft de auto import. De buitenlandse automarkt heeft gewoonweg meer te bieden. Steeds meer particulieren vinden een ruime aanbod aan voordelige importauto’s. Er is geen noodzaak meer om deze bij de diverse handelaren weg te halen. Op deze manier bespaar je een hoop geld doordat de tussenpersoon wegvalt.

De voordelen in 2017-2018

1. Doordat de nieuwe auto’s in Nederland dit jaar duurder zijn geworden is het goedkoper om een wat nieuwere auto te importeren. Het komt erop neer dat je een grotere of nieuwere auto voor minder geld kunt aanschaffen. Het enige wat je erbij moet budgetteren zijn de importkosten, lees meer daarover hier. Die vallen overigens in het niet bij de kosten die je bespaart.

2. Het aanbod is weer groter dan in Nederland. Er worden nou eenmaal meer auto’s geproduceerd in bijvoorbeeld Duitsland (Bron: https://easyimport.nl/). Denk maar aan de vele Duitse merken zoals Volvo, Mercedes, Volkswagen. Over het algemeen dure merken maar koop je een gebruikte auto van een van deze merken over de grens, dan bespaar je een hoop geld en rijdt je wel in een degelijke auto.

3. Vaak worden de auto’s beter onderhouden in het buitenland. Dat heeft ook met de regelgeving te maken. Daarmee bespaar je een hoop kosten. Niets is vervelender bij de aanschaf van een tweedehands auto als er nog van alles aan vervangen moet worden.

Het aanbod is groot

Van een vrij nieuwe auto tot een oldtimer… Alles is te krijgen. Op mobile.de kun je de meest populaire auto’s vinden voor komende tijd. De BMW en Volkswagen Golf blijven populair. En er valt best te onderhandelen over de prijs. In de meeste EU landen kun je wegkomen met Engels dus om nog meer kosten te besparen is het heel goed mogelijk en ook nog leuk om opzoek te gaan naar de import trends van komende tijd.