Goede banden voor de aanhangwagen

Veiligheid voorop wanneer het om autorijden gaat. We controleren de bandenspanning en het bandenprofiel met enige regelmaat. Maar hoe zit het eigenlijk met de banden van uw aanhangwagen? Dit wordt nogal eens vergeten, wat eigenlijk niet zou mogen.

Veelvuldig gebruik van de aanhangwagen

Er zijn verschillende soorten gebruikers van de aanhangwagen. De een gebruikt de aanhangwagen zo nu en dan eens, waar de ander praktisch dagelijks de aanhangwagen gebruikt. De banden zullen het verschil goed aantonen, want aanhangwagens worden doorgaans behoorlijk zwaar beladen, waardoor slijtage van het bandenprofiel dan ook op de loer ligt. Maar ook in het geval van minimaal gebruik zullen de banden toch na verloop van tijd vervangen dienen te worden.

Bezit u een bedrijf waarbij u continu gebruik maakt van uw aanhangwagen, houdt dan vooral goed bandenspanning en bandenprofiel in de gaten. Met een klapband wordt een aanhangwagen al snel een ongeleid projectiel achter uw auto, met alle gevolgen van dien; door het disbalans neemt de aanhangwagen uw auto mee in de ongecontroleerde bewegingen.

Wanneer banden vervangen van de aanhangwagen?

De banden zijn sowieso aan vervanging toe wanneer u ziet dat het bandenprofiel zichtbare slijtage vertoont. Is dit echter niet het geval, dan wil dit nog niet zeggen dat de banden van de aanhanger niet vervangen hoeven te worden. Ook bij minimaal gebruik zullen de banden na uiterlijk 7 jaar na productie datum vervangen dienen te worden. Aan de zijkant van de banden treft u een DOT nummer, waaraan u kunt zien wanneer de band is geproduceerd. Een verouderde band wordt op den duur poreus doordat er kleine droogtescheurtjes ontstaan. Iedereen heeft weleens poreus en verdroogd rubber gezien; dit is wat u zich moet voorstellen wat er met een verouderde band gebeurt, alleen hoeft dit niet direct zichtbaar te zijn.

Aanhangwagen banden kopen

Bent u opzoek naar betrouwbare en goede autobanden, bezoek dan de website Tirendo. Niet alleen treft u hier zeer uitgebreide informatie en advies over banden, maar ook een zeer uitgebreid assortiment scherp geprijsde banden, welke direct te bestellen zijn en thuis bij u worden afgeleverd.

Meer info over autobanden? Bezoek: Autobanden 365 | Velgen | Autobandenplaats