Eerst een paar jaar autorijden en dan op voor je motorrijbewijs!

In Nederland lijkt het bijna bij de gewone opvoeding te horen om een autorijbewijs te halen. Vrijwel iedereen begint rond zijn of haar achttiende met lessen. Soms sparen de ouders hiervoor, maar er zijn ook jongeren die al op de middelbare schoolleeftijd zijn begonnen met werken om zo hun rijbewijs bij elkaar te sparen. Kunnen rijden hoort bij het volwassen worden. Dit is echter niet het geval bij motorrijden. Er zijn maar weinig ouders die hier hun kinderen tot aansporen. Mits zij misschien zelf ook motorrijden. Hierdoor is er maar weinig over bekend wanneer je nu het beste met je motorrijbewijs kunt beginnen. En wat voor voordelen dit precies heeft.

Feit blijft dat steeds meer mensen in Nederland motorrijden. Man en vrouw, jong en oud. Een caferacer kopen bij Caferacerwebshop klinkt dan ineens ook helemaal niet meer zo vreemd. Lekker sleutelen, motorrijden en volop genieten. Maar wat moet je weten vóórdat je motorrijbewijs haalt? En is het een goede vervanger van de auto of kan je beter allebei in het bezit hebben? Dat leggen we uit in dit artikel.

Haal altijd eerst je autorijbewijs

Er zijn ook jongeren die zijn opgegroeid met motorrijders. Deze zien het vaak niet zitten om eerst een auto te rijden, maar willen direct op voor hun motorrijbewijs. Dit wordt echter sterk afgeraden. De eerste keer in een autorijden zal al een stuk lastiger zijn dan je denkt. Het voelt in het begin alsof je ogen in je rug moet hebben. De manier van kijken en je plaats op de weg vinden is heel vreemd en echt iets wat je moet leren. Dan hebben we het nog niet eens over schakelen gehad. In de auto kan de instructeur je bij alles helpen en ook ingrijpen wanneer het mis dreigt te gaan. Op de motor gaat dit – afgezien van zijn stem in je oren – vrijwel niet.

Daarom is het eerst belangrijk om je autorijbewijs te halen en enkele jaren comfortabel te kunnen rijden. Ondertussen kun je natuurlijk wel al wat research doen naar jouw favoriete motorfiets: de caferacer. Wellicht kan je zelfs al een goede basismotor kopen en beginnen met sleutelen. Gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com, motor knipperlichten aanschaffen en noem maar op. Sleutelen kan geen kwaad. Wanneer je dan éindelijk je motorrijbewijs haalt, dan staat er al een prachtige motorfiets klaar om op te beginnen.

Motor voor erbij?

Zijn er eigenlijk mensen die ook alleen maar motorrijden? Dus deze tevens als vervoersmiddel gebruiken?

De waarheid is dat de meeste mensen hun motor gebruiken als manier om hun hobby uit te kunnen oefenen. Natuurlijk brengt de motorfiets je ook van A naar B, maar het gaat uiteindelijk om de rit zelf. Voor woon- en werkverkeer wordt toch nog meestal de auto gepakt. Met name omdat deze tegen alle weersomstandigheden bestand is, maar ook omdat deze prettiger is met een gezin. Je kunt heel moeilijk een gezin van 4 achterop nemen.

Een motorfiets wordt dan ook vaak voor ‘erbij’ genomen. Om een hobby uit te oefenen. Niet alleen om te rijden, maar ook om aan te sleutelen. Een db killer bij Caferacerwebshop kopen en monteren, je motor steeds weer nieuwe snufjes en gave gadgets geven… het is iets wat nooit zal vervelen. Ultieme adrenaline en een leuke manier om even je hoofd leeg te maken. Geen wonder dat motorrijden tegenwoordig zo populair is.