Bescherming tegen autoverkeer

Wie over een erf beschikt, of bedrijfsruimte naast de woning, kan soms ongewild last krijgen van auto’s die het bedrijf bezoeken. Dit kan uiteindelijk resulteren in schade aan de tuin, of zelfs gevaarlijke situaties indien er bijvoorbeeld jonge kinderen buitenspelen.

Jumblokken tegen verkeershinder

Er zijn verschillende manieren om ongewilde verkeershinder op eigen (bedrijfs-)terrein tegen te gaan. De meest voorkomende manieren zijn het plaatsen van een hekwerk, of het plaatsen van jumboblokken (gele betonblokken, bultvormig).

Jumboblokken zullen ieder verkeer weerhouden, aangezien geen auto of bedrijfswagen is opgewassen tegen deze betonnen obstakels, die zelfs voor flink wat schade kunnen zorgen indien er hard (of zacht) tegenaan gereden wordt. Zij bieden echter wel de absolute veiligheid. Jumboblokken worden niet alleen bij verkeersveiligheid gebruikt, ook kunnen zij fungeren als perfect middel tegen ‘ramkraken’. Geen voertuig kan de jumboblokken zomaar passeren of opzij duwen.

Een hekwerk is ook een prima oplossing bij bedrijf aan huis, maar niet iedereen vindt het prettig om achter een afrastering te leven en wil juist oog houden op het bedrijf en de bezoekers.

Jumboblok kopen?

Wie jumboblokken wil aanschaffen laat deze bezorgen door de speciaalzaak; de betonblokken zijn onvervoerbaar en niet te tillen namelijk. De speciaalzaak, zoals Jumboblokkenbeton.nl, laat de blokken direct bezorgen op de precieze plek van bestemming (mits te bereiken).