Autoverzekeringen of verzekeraars vergelijken?

Een auto moet in Nederland (verplicht) minimaal WA verzekerd zijn. Er zijn 3 soorten autoverzekeringen; WA, WA beperkt Casco en Allrisk. Bij een WA verzekering wordt alleen schade die jij veroorzaakt met jouw auto aan derden vergoed. Een WA Beperkt Casco vergoed deze schade ook en daarnaast wordt schade veroorzaakt door invloeden van buitenaf vaak ook vergoed. Een Allrisk autoverzekering vergoedt de hierboven omschreven schade én de schade aan jouw auto bij aanrijdingen. Wanneer jij weet welke autoverzekering je wilt afsluiten ga je naar een onafhankelijke website die autoverzekeringen met elkaar vergelijkt. Omdat een onafhankelijke vergelijkingssite geen onderdeel is van een verzekeringsmaatschappij en zeker niet gebonden ís aan een verzekeringsmaatschappij, ontvang je hier het beste advies. Een onafhankelijke website zoals die van autoverzekering.nl ontvangt bij het afsluiten van een verzekering via hun website van elke verzekeraar die je daar tegenkomt dezelfde vergoeding.

Autoverzekeringen kun je zelf afsluiten

Heb jij een klein beetje kennis van het internet én kun je een beetje vergelijken dan kun je via autoverzekering.nl zelf heel veel verzekeraars met elkaar vergelijken. Er wordt overal wel aangegeven dat je autoverzekeringen met elkaar moet vergelijken maar er bestaan eigenlijk maar 3 soorten autoverzekeringen zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Je vergelijkt autoverzekering aanbiedingen met elkaar. Deze aanbiedingen worden gedaan door verzekeringsmaatschappijen. Omdat elke verzekeringsmaatschappij zijn eigen premie vaststelt kan hier nogal een verschil in zitten. Dat wil nog niet zeggen dat de goedkoopste aanbieding ook de beste aanbieding is. Even een voorbeeld: bovenaan de lijst die je ontvangt op de website autoverzekering.nl vind je de goedkoopste aanbieding. Even verderop krijg je van ASR ook een aanbieding die wat duurder is. Dan kan het maar zo zijn dat je bij de goedkoopste aanbieder wél een eigen risico hebt en bij ASR niet!

Een goede vergelijking levert een autoverzekering op die het beste bij jou en
je auto past

Op een onafhankelijke vergelijkingssite kun je op je gemak heel veel verschillende autoverzekering aanbieders met elkaar vergelijken. Soms is het zelfs de moeite om de verzekeraar die nu jouw auto verzekert te bekijken. De premie die autoverzekeraars aanbieden schommelen namelijk het hele jaar door. Wanneer de premie in de loop van het jaar lager wordt krijg jij echt geen seintje van jouw verzekeraar. Als blijkt dat de huidige verzekeraar die jouw auto nu verzekerd (wel met hetzelfde pakket) die verzekering nu tegen een goedkopere premie aanbiedt, dan kun je er een telefoontje aan wagen. Vaak wordt jouw autoverzekering dan aangepast aan het goedkopere tarief! In de meeste gevallen scheelt het toch weer een aantal euro per maand. Het is logisch dat autoverzekeraars niet iedereen kan laten weten dat de premie gedaald is. Dat doen ze ook niet bij een verhoging.